zaterdag 27 december 2014

Hair thickening fiber / Haarverdikkingsproducten a.k.a. toppik

Al enkele jaren zijn ze bekend, de haarverdikkingsproducten. Dit blog gaat dan wel over haargroeimiddelen maar deze middelen zijn het vermelden zeker waard. In deze post richt ik mij op de zogenoemde "hair thickening fiber" producten. Deze middelen gaan haarverlies "tegen" middels microvezels die zich aan het bestaande haar hechten en zo je haardos in een mum dikker maken. Een veel gebruikte naam voor deze middelen is Toppik.

Toppik

Toppik is een vezel die zich makkelijk aan het bestaande haar hecht en zich hieraan aanpast. Zo neemt het bijvoorbeeld de kleur van het haar over. Dit proces is gebaseerd op feit dat de aan te brengen vezels/fibers een beetje statisch zijn waardoor ze zich aan het haar hechten. Over het algemeen blijven ze erg goed zitten.

Het bovenstaande geeft ook gelijk aan dat het hier een tijdelijke oplossing betreft. Na verloop van tijd verliezen de vezels hun kracht en bovendien worden ze met shampoo weer uit het haar gewassen.

Je kunt het eigenlijk zien als een flexibel haarstukje. Het werkt snel. Voorwaarde is wel dus dat je bestaande haar nog dusdanig verdeeld en aanwezig is dat er voldoende fibers kunnen hechten.

La Labs Hair Pro Hair Thickening Fibers

Een goed voorbeeld van een hair thickening fiber is het gelijknamige product van LA Labs. Zie onderstaand You Tube video met meer informatie hierover.





De microvezels verdeel je over het nog bestaande haar en binnen enkele minuten zie je je haar "groeien".

Voor wie is dit geschikt?

Dit product lijkt me handig om in huis te hebben voor het geval dat je ergens naartoe moet en het echt belangrijk is dat je er goed uitziet. Het geeft een net, tijdelijk en cosmetisch effect. De vezels strooi je over het bestaande haar. Let op wees een beetje voorzichtig hiermee anders ligt je hele huis gelijk onder ;-)

Het is alleen geschikt als tijdelijke oplossing en als je dus slechts beginnende haaruitval hebt dan wel met haarverlies te maken hebt waarbij het bestaande haar nog redelijk verdeeld is. LA Labs Hair Pro Thickening Fibers is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Voor nog geen 30 Euro kun je een flacon kopen bij Drogisterij.net. Let wel op dat je de flacon met jouw haarkleur koopt! Andere online verkoopadressen zijn mij niet bekend.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten