woensdag 6 februari 2013

Alpecin


De laatste maanden zie je op TV regelmatig reclames van Alpecin voorbij komen. In een eerdere post besteedde ik reeds aandacht aan dit product. Wie de diverse fora langs gaat, ziet dat er behoorlijk wat mensen zijn die er meer over willen weten. Tijd voor een update dus.

Het belangrijkste bestanddeel van Alpecin is caffeïne. Diverse onderzoeken tonen aan dat (hoge) concentraties van caffeïne bevorderend voor de haargroei kunnen zijn. Naast caffeïne zit er ook zink en niacine in. Beide versterken de haarwortels.


Gevoelig voor caffeïne?
De vraag is natuurlijk in hoeverre de concentraties van deze bestanddelen in Alpecin haargroei bevorderend werken. Ook hier blijkt dat de resultaten sterk afhankelijk zijn van het individu.

Ben je gevoelig voor caffeïne en werkt Alpecin bij jou goed? Dan heb je gelukt, het is namelijk 1 van de goedkopere haargroeimiddelen. Vanaf € 6,- heb je al een fles Alpecin caffeïne shampoo.


Alternatieven
Vanuit diverse hoeken wordt aangegeven dat Alpecin een vrij lichte variant caffeïne shampoo is. Shampoo's met naast caffeïne ook ketoconazol zouden krachtiger zijn. Van ketoconazol is bekend dat dit een goede DHT-blocker is. Voorbeelden van dergelijke shampoo's zijn Regenepure en Revita. Beide verkrijgbaar bij De Haargroeispecialist, maar wel een stuk duurder. Mocht Alpecin voor jou niet werken, dan zijn dit wellicht goede alternatieven.

Persoonlijk vind ik het voordeel van haargroei shampoo's is dat deze van buitenaf werken. Je hoeft dus geen pillen of zo in te nemen. Prijstechnisch is Alpecin vrij interessant. Uiteraard zijn de resultaten voor iedereen verschillend. Er zit natuurlijk een groot commercieel verhaal achter dit produkt, dus daar moet je echt wel even rekening mee houden. Maar het product bestaat al een tijd en wil nu dus de Nederlandse markt veroveren.


Varianten en verkijgbaarheid
Alpecin is er in 3 varianten:
- Alpecin Shampoo Caffeine 250ml (ca € 6,-)
- Alpecin Hair Energizer Liquid 200 ml (ca € 8,-)
- Alpecin Shampoo Dubbel Effect 200ml (ca € 8,-)


De producten van Alpecin zijn verkrijgbaar bij gerenommeerde online drogisterijen, zoals:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten