zaterdag 30 juni 2012

Finasteride, begin er maart niet aan?

Al surfend kwam ik een interessant artikel tegen op de website Clint.be. Het betrof een uitzending van het VRT programma "Ook getest op mensen" uit februari van dit jaar.

Hierin werden de bekende haargroeimiddelen Minoxidil en Finasteride besproken. In de bewuste uitzending was men ogal positief over het op Finasteride gebaseerde Propecia/Proscar. Het kwam er eigenlijk op neer dat je 'gewoon een pilletje' moest nemen om van je kaalheid af te komen.

Op de (schadelijke) bijwerkingen van Finasteride (bv. impotentie) werd totaal niet ingegaan. VRT maakte zijn fout goed door snel met een nieuwe uitzending van 'Ook getest op mensen' te komen. Hierin werd één en ander rechtgezet.

Voor meer informatie is hier de link naar het artikel op Clint.be. Inhoudelijk wil ik er verder niet al teveel op ingaan. Maar het bevestigt wel mijn mening dat je beter kan afblijven van de haargroeimiddelen op basis van Finasteride!






Recapeen


Haargroei gel op basis van stuifmeel
Mijn streven is om mijn blog zo compleet mogelijk te maken. Dat betekent dus ook dat ik haargroeimiddelen bespreek, waarover ik minder enthousiast ben.

Recapeen is zo'n product. De meningen hierover zijn nogal verdeeld. Recapeen is een gel, gebaseerd op eenuniek stuifmeelextract. Het wordt uitgebracht onder een Zweeds patent.

Van wat ik aan informatie heb is het minimaal 8 jaar op de markt. Het werkzame middel in Recapeen is het gestandaardiseerd stuifmeelextract A 100, afkomstig van geselecteerde botanische planten- en bloemsoorten.





Cytoplasma
Het actieve element in het stuifmeel is het cytoplasma, de binnenkern van een stuifmeelkorrel. Stuifmeel is
rijk aan anti-oxidanten mineralen en sporenelementen.

Voor zover mij bekend is Recapeen het enige haargroeimiddel dat zich baseert op stuifmeel. Het is een gel die je 2 keer per dag moet aanbrengen op de hoofdhuid. Op internet vind je reviews van het middel die over het algemeen gedateerd zijn. Toch is het in diverse (betrouwbare) webshops verkrijgbaar*. 


Het is in ieder geval een 100% natuurlijk product. Eigenlijk ben ik heel benieuwd naar ervaringen van gebruikers.




Prijs en waar verkrijgbaar
Recapeen haargel kost circa € 30,- en is onder meer verkrijgbaar bij: