woensdag 30 mei 2012

Bloem Haar Totaal

Eén van de vitaminepreparaten tegen haarverlies
Vitaminepreparaten tegen haaruitval worden steeds populairder. Soms kom je ze tegen in combinatie met een shampoo. In andere gevallen kunnen het pillen zijn die je dagelijks moet innemen.

Het lijkt er wel op dat steeds meer mensen hun rug keren naar producten gebaseerd op Finasteride en Dutasteride. Alhoewel Finasteride FDA-approved is en voor Dutasteride de status "FDA-pending" is, hebben deze producten nogal veel vervelende bijwerkingen.




Daarnaast neemt de kennis over haaruitval en haargroei nog steeds toe. Men kan steeds meer duiden welke vitaminen en mineralen de haargroei bevorderen. Een wondermiddel is nog steeds niet uitgevonden. Wel is steeds meer duidelijk dat een aantal bestanddelen goed zijn voor de haargroei. En automatisch dus werkzaam zijn tegen haaruitval.


Cocktail aan vitaminen en mineralen
Bloem Haar Totaal Balans is zo'n produkt. Deze tabletten bevat een cocktail aan vitaminen en mineralen die de conditie van het haar optimaliseren. Daarnaast voedt het de haarwortels en verbetert het de conditie voor de hoofdhuid.

Het haargroeimiddel is zowel geschikt voor mannen als vrouwen. En dat geldt zeker niet voor producten o.b.v. Finasteride  en Dutasteride, die onder meer schadelijk zijn voor zwangere vrouwen.

Welke ingrediënten komen we onder meer tegen in "Bloem":

  • Vitamine B3
  • Vitamine B5
  • Vitamine B12
  • Foliumzuur
  • Biotine
Niet toevallig zijn dit allemaal vitaminen/mineralen waarvan bekend is dat ze haargroei bevorderend kunnen werken. Verder komen we tegen: Jodium, Koper, Mangaan, IJzer en Zink. Allemaal bestanddelen die we tegenkomen in een gezond eetpatroon.

Bloem Haar Totaal is verkrijgbaar vanaf circa € 12,-.


Conclusie
Bloem is één van de vele "vitamine-based" haargroeimiddelen. Desalniettemin lijkt het een deugdelijk product dat uit zinvolle ingrediënten is samengesteld. Het bedrijf Bloem begeeft zich al 75 jaar op de markt voor natuurlijke gezondheidsproducten. Op internet kan ik geen negatieve ervaringen ontdekken. Ook niet iets over bijwerkingen.

Het lijkt me dan ook een product dat, in een regimen tegen haarverlies, een zinvolle bijdrage kan leveren bij het bestrijden van haaruitval. Voordeel van de twijfel derhalve.


Waar verkrijgbaar?